Vrijdag 24 januari 2020: Lunchpauzeconcert Tivoli Vredenburg met late lunch

De traditie van de lunchconcerten bestaat in Utrecht al 40 jaar. Deze concerten worden bijna altijd door conservatoriumstudenten gegeven, als onderdeel van hun opleiding. Studenten kunnen op deze manier voor een volle zaal spelen en het publiek kan van klassieke muziek genieten. Aansluitend aan het concert genieten we van een late lunch. Bijdrage per persoon € 35,00. Vertrek 11.15 uur – thuiskomst 16.00 uur.

Vrijdag 31 januari 2020: Spiegel van de Ziel, Singer Museum Laren

Spiegel van de ziel. Van Toorop tot Mondriaan is een samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam. Met ruim 70 schilderijen, aquarellen en tekeningen biedt deze expositie een nieuwe kijk op de Nederlandse kunst rond 1900. Ook minder befaamde kunstenaars komen aan bod. Voorafgaand aan de tentoonstelling zullen we een lunch gebruiken. Bijdrage per persoon € 49,50 (werkelijke kosten € 80,00). Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 16.30 uur.

Vrijdag 7 februari 2020: Het verhaal van de Goudse Glazen

De gebrandschilderde ramen van de Goudse Sint-Jan vormen het hoogtepunt van de Europese glasschilderkunst. Van de 72 ramen dateren er 61 uit de jaren 1530 tot 1603. In ieder raam zit een boodschap verborgen. De enthousiaste gidsen van de Sint-Jan vertellen u het verhaal achter de ramen, dat soms in hele kleine details is verstopt. We zullen voorafgaand aan de rondgang lunchen. Bijdrage per persoon € 37,50 (werkelijke kosten € 75,00). Vertrek 11.15 uur – thuiskomst 16.45 uur.

Vrijdag 14 februari 2020: Bijwonen uitzending in de studio’s van Tijd voor Max.

In Tijd voor MAX worden van maandag tot en met vrijdag interessante bekende en onbekende Nederlanders ontvangen. Met deze gasten praten Martine van Os en Sybrand Niessen over actuele gebeurtenissen, interessante ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen. Na afl oop genieten we van een gezellig diner. Bijdrage per persoon € 35,00 (werkelijke kosten € 67,50). Vertrek 14.45 uur – thuiskomst 21.00 uur.

Vrijdag 21 februari 2020: Inleiding Zutphens Zilver, Stedelijk Museum Zutphen

In dit inleidende college ontdekt u de wondere wereld van het Zutphens Zilver. Vele eeuwen lang, van de 14e tot en met de 19e eeuw, hebben zilversmeden in Zutphen prachtige zilveren voorwerpen gemaakt. In opdracht van de adel en rijke burgerij, de kerken en kloosters, het stadsbestuur en stedelijke instellingen. Uiteraard genieten we ook van een heerlijke lunch. Bijdrage per persoon € 47,50 (werkelijke kosten € 77,50). Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 16.45 uur.

Vrijdag 28 februari 2020: Meesterwerken uit Wenen, Het Noordbrabants Museum.

Deze tentoonstelling toont een groot aantal 17de-eeuwse Nederlandse en Vlaamse meesters. Meer dan 50 schilderijen en 20 tekeningen van onder meer Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Rembrandt van Rijn en Jan Weenix zijn te zien. De werken zijn afkomstig uit de collectie van de Akademie der bildenden Künste in Wenen. Op weg naar Den Bosch maken we een stop voor een heerlijke lunch.
Bijdrage per persoon € 50,00 (werkelijke kosten € 88,00). Vertrek 11.15 uur – thuiskomst 16.45 uur.

Vrijdag 6 maart 2020: Museum Klok & Peel, Asten.

Het Museum Klok & Peel is gericht op twee thema’s: het eerste is klokken en
beiaards. Hiervan bezit het de grootste collectie ter wereld. Het tweede thema is natuur- en cultuurhistorie van de Peel, de regio op de grens van Brabant en Limburg, waar Asten zich bevindt. Asten is het thuis van de befaamde Klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts, kortgeleden nog leveranciers van de grote luidklok voor de Notre-Dame in Parijs. Het museumbezoek combineren we met een gezellige lunch. Bijdrage per persoon € 45,00 (werkelijke kosten € 80,00). Vertrek 11.15 uur – thuiskomst 16.45 uur.

Vrijdag 13 maart 2020: Koninklijk Paleis Amsterdam.

Na een lekkere lunch begeven we ons naar de Dam. Het Koninklijk Paleis is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Daarnaast is het zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Een levendig gebouw, waar u in de imposante zalen en salons in de voetsporen treedt van koninklijke gasten. Bijdrage per persoon € 55,00 (werkelijke kosten € 92,50). Vertrek 11.30 uur – thuiskomst 16.30 uur.

Vrijdag 20 maart 2020: Vogelpark Avifauna.

In Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Zo voer je zelf de Australische honingpapegaaien en kijk je bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Verschillende vogels kun je tussen het groen van de Filipijnse jungle ontdekken en de sierlijke fl amingo’s bekijk je van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras. Natuurlijk gaan we ook weer lekker lunchen. Bijdrage per persoon € 35,00 (werkelijke kosten € 55,00). Vertrek 11.15 uur – thuiskomst 16.30 uur.

Vrijdag 27 maart 2020: Een heerlijk lunchbuffet bij restaurant van der Valk.

Op veler verzoek gaan we weer naar Van der Valk voor een uitgebreid lunchbuffet met een ruime keuze uit allerlei heerlijke gerechten: diverse broodsoorten, soep, diverse vleeswaren, salade bar, warme gerechten, verschillende soorten yoghurt en vers fruit. Op de terugweg brengen we een bezoek aan de Landgoedwinkel van Kasteel Groeneveld in Baarn. Bijdrage per persoon € 30,00 (werkelijke kosten € 61,50).