Agenda

Vrijdag 1 februari: Bezoek aan het interessante Louwman museum te Den Haag. Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 17.00 uur.

Het Louwman Museum herbergt ‘s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. We lunchen in de Bijhorst Van der Valk. Bijdrage per persoon € 52,50.

Vrijdag 8 februari: Bezoek aan het prachtige zilvermuseum in Schoonhoven. Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 16.30 uur.

Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de wereld van Zilver. Dit arrangement is inclusief rondleiding en lunch. Bijdrage per persoon € 35,00.

Vrijdag 15 februari: Rondvaart door de haven Rotterdam met Spido. Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 16.30 uur

Afvaart om 12.30 uur. We varen 75 minuten door de Rotterdamse wateren waar je een prachtig uitzicht hebt over de imposante skyline. De beroemde en gedurfde architectuur waar Rotterdam wereldwijd om bekend staat, is vanaf het water niet te missen! Tijdens de rondvaart is er een eenvoudige lunch. Na afloop drinken we nog een kopje koffie bij restaurant Prachtig. Bijdrage per persoon € 50,00.

Vrijdag 22 februari: Bezoek aan het uitgebreide, prachtig Dordrechts museum. Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 16.30 uur.

Het Dordrechts Museum is opgericht in 1842 en daarmee een van de oudste musea in Nederland. Het museum bezit een rijke collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, met daarin opmerkelijke werken van hoge kwaliteit. Tijdens de rondleiding ziet u de verschillende hoogtepunten uit de collectie van de 17e tot en met de 21e eeuw. Van te voren lunchen we bij restaurant Art en Dining. Bijdrage per persoon € 47,50.

Vrijdag 1 maart: klassiek lunchpauzeconcert in TivoliVredenburg met late lunch. Vertrek 10.30 uur – thuiskomst 16.00 uur.

Tijdens dit lunchpauzeconcert zullen studenten twee bekende composities ten gehore brengen: de Romeo & Julia-suite van Prokofjev en de symfonische dansen van de musical-klassieker West Side Story van Leonard Bernstein. Na afloop lunchen we bij PK te Bilthoven. Bijdrage per persoon € 35,00.

Vrijdag 8 maart: Bezoek aan het Mondriaanhuis Amersfoort. Vertrek 13.00 uur – thuiskomst 16.30 uur.

Wie was Mondriaan? Hoe verliep zijn artistieke loopbaan? Wat waren zijn hobby’s en waarom is hij nooit getrouwd? In de minilezing van het Mondriaanhuis kom je in een halfuurtje veel te weten over de vermaarde kunstenaar. Na deze lezing brengt u zelfstandig een bezoek aan de expositie. Na afloop is er voor iedereen koffie/thee met gebak in een restaurant in de buurt. Bijdrage per persoon € 32,50.

Vrijdag 15 maart: Bezoek aan het Oude Ambachten en
Speelgoed museum. Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 16.30 uur

In Terschuur, vlakbij Barneveld, lijkt de tijd stil te staan. Het museum van ruim 4000 m2 laat bij het ambachten gedeelte alles zien over oude ambachten, gereedschappen, werktuigen en huishoudelijke artikelen. Er zijn 160 kamertjes waar je in kunt kijken en steeds weer iets nieuws ontdekt. We starten de middag met een eenvoudige lunch. Bijdrage per persoon € 25,00

Vrijdag 22 maart: Bezoek aan het mooie vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn. Vertrek 11.15 uur – thuiskomst 16.30 uur

Loop door de tropische jungle van de Filipijnenhal en kijk hoeveel verschillende losvliegende vogels er zijn. Vanuit de Filipijnse jungle stap je zo een ander continent binnen. Een van de tropische hallen is namelijk omgebouwd tot een stukje van werelds bekendste moeras, de Zuid-Amerikaanse Pantanal. Compleet met beplanting, rotsformaties en vlonders. Er vliegen allerlei Zuid-Amerikaanse vogels los rond en er is een verblijf met Toekans en oranje rotshanen. Uiteraard zal de lunch niet ontbreken. Bijdrage per persoon € 39,50.

Vrijdag 29 maart: Een heerlijk lunchbuffet bij restaurant van der Valk in Harderwijk. Vertrek 11.00 uur – thuiskomst 16.00 uur.

Op veler verzoek gaan we weer naar Van der Valk voor een uitgebreid lunchbuffet met een ruime keuze uit allerlei heerlijke gerechten: diverse broodsoorten, soep, diverse vleeswaren, salade bar, warme gerechten, verschillende soorten yoghurt en vers fruit. Bijdrage per persoon € 29,50.