Het bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit Ron van der Laan (penningmeester), Hanneke Burger (secretaris) en Herman de Raat (voorzitter).

Ron van der Laan, penningmeester
De eerste 25 jaar woonde ik in Utrecht. In die stad was het dat ik na mijn middelbare school mijn eerste baantje vond. Ik kon beginnen bij ABN AMRO Bank en volgde al gauw een interne opleiding. Dat is eigenlijk nooit gestopt. Na een avontuur van een aantal jaren in Amsterdam en bij een andere vermogensbeheerder op Schiphol en in Hilversum, keerde ik in 2003 terug bij ABN AMRO in Zeist. Sindsdien adviseer ik vermogende cliënten op het gebied van beleggingsadvies en vermogensbeheer.
Zelf woon ik vanaf 2007 in het mooie Leersum met mijn vrouw Stella en zoon Jasper. Onze dochter Lisa heeft wegens een studie het huis reeds verlaten. Al jaren houd ik mij bezig in de lokale politiek. Eerst vooral als bestuurder maar vanaf 2014 als gemeenteraadslid voor de VVD in de Utrechtse Heuvelrug. Dit bevalt mij erg goed en is prima te combineren met mijn werk bij ABN AMRO. Toch is er blijkbaar nog tijd om voor de Stichting Senior Support actief te zijn. De doelstelling van deze stichting ondersteun ik van harte. In de dagelijkse praktijk kom ik wel eens mensen tegen die extra aandacht willen ontvangen, maar ook verdienen. Ik hoop dat de stichting veel senioren de komende jaren mag verblijden met een moment van afleiding en aandacht. Ofwel een moment om met veel genoegen op terug te kijken.

Hanneke Burger, secretaris
Sinds 1992 woonachtig in Driebergen. Getrouwd, 3 kinderen.
Het verbinden van mensen is voor mij altijd een drijfveer geweest, zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Tijdens en na mijn studie Spaans werkte ik bij een stichting die net afgestudeerden koppelde aan opdrachtgevers bij de overheid en in het bedrijfsleven, waardoor zij de nodige praktische werkervaring opdeden om een baan te vinden. Mijn avondstudie Bedrijfskunde was de perfecte opstap naar een eigen bedrijf, dat bemiddelde tussen taaltrainers en opleidingsbureaus. Inmiddels werk ik al weer lange tijd als accountmanager bij The Square Mile, waar het vinden van de perfecte match tussen een taaltrainer en een cursist de basis vormt voor een succesvolle taaltraining.
Naarmate je ouder wordt verschuift de zorg voor je kinderen naar de zorg voor je ouders. Niet iedereen is in de gelegenheid om die zorg op zich te nemen, zeker niet continu. Ook wonen veel mensen niet meer om de hoek bij hun ouders. Dit maakt dat een groot aantal ouderen soms nauwelijks de deur uitkomt. Ik draag de Stichting Senior Support een warm hart toe, omdat hun vrijwilligers met veel enthousiasme deze mensen een gezellig dagje uit bezorgen. Zo verbindt Stichting Senior Support mensen en daar draag ik als bestuurslid graag mijn steentje aan bij.

Herman de Raat, voorzitter
Privé: Al sinds 1990 woon ik met veel plezier in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Opgeleid als levensmiddelentechnoloog ben ik werkzaam in een eigen bedrijf dat ingrediënten levert aan de levensmiddelen industrie. In de loop de jaren ben ik in verschillende bestuursfuncties actief geweest.
Getrouwd met Greetje en 2 kinderen die inmiddels uit huis zijn.
Stichting Senior Support: Doordat we in een geïndividualiseerde maatschappij leven, waarbij familieleden veelal op verschillende plaatsen in het land wonen, zijn mensen met een beperkte mobiliteit vaker eenzaam. Dat is jammer, want nu de gemiddelde leeftijd erg hoog is, zou het mooi zijn wanneer ook de kwaliteit van leven hoog blijft. Die kwaliteit wordt mede bepaald door het ontmoeten van andere mensen uit je woon omgeving en het gezamenlijk er op uit trekken om leuke ervaringen op te doen. Voor een enkel persoon is het lastig om groepjes mensen bij elkaar te brengen en een leuk programma in elkaar te zetten. Stichting Senior Support is opgericht om juist dat te doen: leuke uitjes organiseren met wisselende groepen mensen. Mijn motivatie om als bestuurslid van de Stichting Senior Support actief te zijn is om een bescheiden bijdrage te leveren aan het leef plezier van mensen uit mijn regio.